DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Studentenkrediet

Wat is een studielening?

Een studielening is een banklening om het hoger onderwijs te financieren. Dit type lening wordt over het algemeen gekenmerkt door lage rentetarieven en een uitgestelde terugbetaling van het geleende bedrag, meestal beginnend bij de lener om het werkzame leven in te gaan.

image

Veel Gestelde Vragen

Waarom een ​​studielening afsluiten?

Met een studielening betaal je je collegegeld, maar ook al je dagelijkse kosten van levensonderhoud, zonder dat je ze hoeft te verantwoorden. Deze oplossing biedt de mogelijkheid om door te gaan met onderwijs voor diegenen die geen steun van hun ouders kunnen krijgen of geen baan kunnen hebben.

Hoe worden de fondsen vrijgegeven?

Hoe fondsen worden vrijgegeven. Fondsen kunnen in een of meer termijnen worden vrijgegeven. Hoewel de eerste optie u het gevoel kan geven dat u de koning van de olie bent, moet u er rekening mee houden dat de tweede optie minder aan rente kost.

Wat is de uitgestelde terugbetaling?

Het uitstel van aflossing komt overeen met de periode dat je onvoldoende middelen hebt om je studielening terug te betalen. Deze franchiseperiode, die niet langer mag zijn dan 5 jaar, moet worden berekend op basis van de duur van uw studie. Gedurende deze tijd betaalt u niets bij volledig uitstel. Kiest u voor gedeeltelijk uitstel, dan betaalt u de verzekeringspremie en rente over de lening. De terugbetaling van kapitaal begint bij uw indiensttreding.

  • - een lening aangepast aan de financiering van hogere studies;
  • - het bedrag van je lening beschikbaar hebben op het moment dat je het nodig hebt tijdens je studie ;
  • - je collegegeld en inschrijvingsgeld voorfinancieren.

Goed om te weten als je een studielening wilt afsluiten

  • - elke volwassene van 18 tot 27 jaar kan een studielening afsluiten ;
  • - de hoogte van de studielening kan variëren van € 1.500, - tot € 35.000, - ;
  • - de aflossingsperiode is tussen de 12 en 120 maanden, eventueel inclusief een periode van gesplitste uitkering en een gedeeltelijke franchiseperiode ;
  • - u kunt de incassodatum voor uw termijnen kiezen ;
  • - administratiekosten zijn gratis ;
  • - optionele lenersverzekering beschermt u tegen de grillen van het leven.

Bij een lening van € 15.000 over een periode van 60 maanden betaalt u terug 59 maandelijkse termijnen van € 279,65 en een laatste termijn van € 279,37, exclusief optionele verzekering. Vaste jaarlijkse rentevoet van 4,50%. Jaarlijks kostenpercentage (APR) van 5,08%. Het totale door de lener verschuldigde bedrag is € 16.778,72, exclusief optionele verzekering. Administratiekosten van 165 € inbegrepen.


De kosten van een optionele verzekering bedragen € 11,50 per maand, voor een totaalbedrag van € 690,00 over de looptijd van de lening, en worden toegevoegd aan de maandelijkse afbetaling. Effectief jaarlijks verzekeringstarief (TAEA) van 1,78%. Deze verzekering dekt de terugbetaling van het uitstaande kapitaal in geval van overlijden (BP) of volledig en onomkeerbaar verlies van autonomie (PTIA).


* Voor bovenstaande lening en voor een klant jonger dan 61 jaar. De maandelijkse verzekeringskosten zijn afhankelijk van de geboden garanties, de leeftijd en de gezondheidsvoorwaarden van de lener op de dag van inschrijving. Neem contact op met uw bureau.

Om uw dossier samen te stellen, is het noodzakelijk om een certificaat van het onderwijs of een studentenkaart te bieden.


Uw adviseur wordt ook gevraagd als waarborgsom van een ouder of familielid.

image
image
image
image
image
image